Изключване на авариен режим на камион, трактор, багер, фадрома, самосвал

Изключване на авариен режим на камион, трактор, багер …

Изключване на авариен режим на камион, трактор, багер

Изключване на авариен режим на камион, трактор, багер и други тежки машини чрез специализирана апаратура. Дали чрез програматор или апаратура за специализирана компютърна диагностика, имаме всичко необходимо за работата. За съжаление авариен режим при тежкотоварни и земеделски машини, може да се включи по много причини. Няма как да се гадае и за това диагностиката влиза в услуга.

Диагностика на тежкотоварни и земеделски машини

Най-важното е, че не трябва да пренебрегвате светналата лампичка на двигателя – Check Engine. Тя може да означава повреда в двигателя или, че нещо следва да премине  проверка и поддръжка. Сигналите от компютъра за грешки са стотици и те се записват в главният компютър. Чрез нашата апаратура можем да ги прочетем и съответно да намерим проблема. За това сме заложили на лицензирана апаратура, тъй като не е просто да включиш лаптопа с едни кабели към камиона.


Не пренебрегвайте и другите сигнални лампички, тъй като всичко в съвременните камиони, трактори, багери е свързано. Понякога незначителна лампичка води до по-значителни проблеми с други модули или системи.


Откриване на грешки, изтриване, коригиране и настройки

Първо – чрез диагностиката можем да открием грешки и от откъде идват те. Да се изчистят, да се направят необходимите настройки и всичко да си дойде на мястото. С диагностика с живи данни от друга страна можем да видим как работи машината в реално време и защо влиза в авариен режим. Трудно ще остане нещо скрито от нас. Можем да откриваме проблеми по двигателя, задвижването, електрониката, да виждаме стойности в реално време на отделните модули и компоненти … Да виждаме как работят датчици, спирачна система, помпа, дюзи …. Проблема може да е чисто софтуерен и с точните настройки отново да сте на пътя. От друга страна така ще открием проблема по различните части и ще знаете какъв ремонт ще е необходим.


Една от системите, която може да ви вкара в авариен режим е AdBlue. Тя изисква постоянно наблюдение, тъй като влязъл в авариен режим камиона няма да запали повече или едва ще се приберете до сервиз. Другата система, която може да ви вкара в авариен режим е DPF филтъра за твърди части… и  други …


Сервиз за Софтуерен чип тунинг на камиони, багер, самосвал …

Имате и проблема с камиона си, потърсете ни за диагностика и софтуерен чип тунинг. Ще ни намерите в сервизите ни в Пловдив и с. Мало Конаре на 10км от Пазарджик. За цялата страна предлагаме посещение на място, ако вие не можете да дойдете при нас. Намерете ни на тел. 089 7777 591 или на адресите ни в страницата с Контакти.