Намаляване разхода на гориво на камиони, трактори, комбайни, чип тунинг на камиони

Намаляване разхода на гориво на камиони, трактори, комбайни

Намаляване разхода на гориво на камиони, трактори, комбайни

Намаляване разхода на гориво на камиони, трактори, комбайни, автобуси ..  може да се направи на всякакви превозни средства и дори на по-стари модели. Това е специален софтуерен чип тунинг и програмиране на компютъра, чрез който правим различни настройки на компютъра. Технически казано увеличаваме въртящият момент в среден и нисък диапазон на скоростта, където е необходима мощността. Така камиона, трактора, комбайна, автобуса … имат по-голям въртящ момент при по-ниска скорост и от тук и икономията на гориво. Най-важното в случая е правилното преразпределение на мощността и въртящият момент.


Освен икономия на гориво, чрез този тип софтуерно програмиране получавате огромни бонуси като:

  • Повишена мощност и по-голям въртящ момент
  • По-гладко шофиране
  • Подобрена реакция на газта и пъргавина на машината
  • По-нисък разход на гориво
  • Оптимизиран въртящ момент при по-ниски обороти
  • Възможност за по-бърза смяна на предавките от тук и по-ефективно работещ двигател
  • Намаляват се вредните емисии

Всеки софтуерен тунинг се прави индивидуално за всяка машина. За това и софтуерните решения са индивидуални, за да се постигнат най-добрите резултати. Освен, че ще спестите гориво, тези настройки ще подобрят и поведението на машината.


Колко икономия на гориво ще има?

При тежкотоварните и агро машини може да усетите драстично намаляване разхода на гориво, особено ако карате много. Не можем да дадем точен отговор, но разлика ще има и ще я усетите. Ориентировъчно от 2 до 5 литра на 100км икономия на гориво. Със сигурност цената на чип тунинга ще се избие за нула време и продължавате да карате на печалба. Заедно с това можем да направим и други софтуерни настройки за намаляване разхода на AdBlue. Ето как ще комбинирате всичко и наистина ще спестите значително от разходи.