Принудителна регенерация на DPF на камион

Принудителна регенерация на DPF на камион

Принудителна регенерация на DPF на камион

Принудителна регенерация на DPF филтър за твърди частици на камион, трактори, багери …. Когато филтъра се запуши, машината губи мощност, започва да гори повече дизел, започва да пуши, температурата на двигателя се покачва, може да влезе в авариен режим… Все неприятни неща, защото ДПФ филтъра може би се опитва сам да направи регенерация или е запушен и не успява да регенерира сам. За това пък ние имаме и услуга за принудително регенериране на ДПФ филтъра и така ще изгори натрупаните сажди и и пепел. Практична услуга за всички, които искат да запазят DPF филтъра си и не желаят да го спират софтуерно или да го премахват физически.


Колко често ще се налага принудителна регенерация на ДПФ филтъра на твърди частици?

Колко пъти на таблото светне предупредителната лампичка за запушен ДПФ или усетите по държането на камиона. Почистването на ДПФ филтъра се прави периодично и обикновено на няколко хиляди километри, но за всички е индивидуално. Трябва сами да следите индикаторите на таблото си или държането на машината.


Не се опитвайте да го чистите сами!

Силно ви препоръчваме за почистване на ДПФ филтъра или в случая за принудителна регенерация да се обръщате към сервизи. Знаем, че има почистващи препарати за „направи си сам“ и след това може да си блокирате двигателя. За това по-добре не се опитвайте да пестите пари, точно от това.


Регенерация на ДПФ филтър

Обикновено системата на ДПФ филтъра прави самостоятелна регенерация, като се самопочиства. За съжаление не винаги успешно и от там машината влиза в авариен режим и спира работата ви.  За това не чакайте! Светне ли лампичката на ДПФ веднага ни потърсете за принудителна регенерация на ДПФ и продължавате да карате камиона си. Когато светне предупредителна лампичка на таблото, веднага се обърнете към нас за компютърна диагностика на камиона, трактора, фадромата … Понякога нещата са свързани и, ако светне лампичката на двигателя, тя може да индикира проблем на някоя система и тя да е свързана с ДПФ филтъра.


Ще ни намерите в сервизите ни в Пловдив и с. Мало Конаре на 10км от Пазарджик. Предлагаме и посещение на място, в случай че машината е в авариен режим или не успявате да стигнете до нас по други причини. Не се колебайте да ни потърсите още днес!